BEHANDELINGEN

 

 

Cluyn's Trimsalon biedt verschillende behandelingen voor uw hond.

 

Alle volledige trimbehandelingen zijn inclusief:

 

  • Wassen
  • Drogen
  • Nagels knippen
  • Oren schoonmaken

Om optimaal resultaat te kunnen leveren is het belangrijk dat uw hond gewassen wordt met een professionele shampoo en conditioner. Ik heb gekozen voor de producten van Burbur Pro.

 

burbur pro

 

Deze professionele lijn is vegan, cruelty free, ph neutraal, sls vrij en bevat geen parabenen en siliconen. 

 

Knippen/scheren

Hierbij wordt uw hond in model geknipt of geschoren. Indien uw hond ernstige klitten/vilt heeft, wordt hij/zij in overleg geschoren in een kort model om pijn te voorkomen. Het welzijn van uw hond staat altijd voorop!  Het knippen en scheren wordt vooral toegepast bij doodles, poedels, boomers, etc.

 

Uitdunnen/Effileren

Deze techniek wordt vooral toegepast bij spaniëls, setters en retrievers. Hierbij wordt het dode haar handmatig geplukt en de rest wordt met een effileerschaar uitgedund en in model gebracht.

 

Ontwollen

Deze techniek wordt vooral toegepast bij herdershonden, kees- en poolhonden, Berner sennen etc. Hierbij wordt na het wassen de losse onderwol uitgeblazen met een krachtige waterblazer. Daarna wordt de hond nog goed geborsteld, gekamd en verder in model gebracht.

 

Plukken/strippen

Deze techniek wordt vooral toegepast op ruwharige vachten, zoals bij schnauzers, Hollandse herder ruwhaar, Laekense herder, verschillende terriërs, ruwharige dashonden. Hierbij wordt het dode, plukrijpe haar met de hand verwijderd en behoudt de vacht zijn harde structuur en kleur. Voor deze rassen geldt een interval van 12 tot maximaal 16 weken per trimbeurt, dit heeft als voordeel dat uw hond er altijd netjes uitziet en de trimbeurt voor zowel uw hond als mijzelf minder belastend is.

 

Gebit 

Bij honden moeten de tanden eigenlijk dagelijks gereinigd worden, helaas gebeurt dit vaak niet en hierdoor ontstaat er tandsteen en tandplak. Dit gaat uiteindelijk het tandvlees irriteren. Het gevolg hiervan is ontstekingen en tanduitval. Gebitsreiniging is een taak voor de dierenarts en ik geef hierin uitsluitend advies, het is aan u als eigenaar wat u hiermee doet.

 

Puppygewenning 

Het is belangrijk dat als er een pup in huis komt, deze zo snel mogelijk te laten wennen aan de trimsalon, voor plukrassen geldt dit zeker. Dit kan het beste als ze tussen de 12 en 16 weken zijn. Tijdens deze kennismaking laat ik uw pup kennis maken met alle geuren, geluiden en indrukken in de trimsalon.

 

logo